and now my heart stumbles on things I don't know

Skrivet: 2012-04-26 Klockan: 20:00:00
 
 


Just känner jag bara att jag vill bli färdig med allt skolarbete. Det känns ganska overkligt att det faktiskt är sommarlov alldeles snart, var det inte vinter nyss? Vanligtvis brukar jag ha saker att skriva om, men nu känns det som att allt bara flyter på. Det är inget i min vardag som får mig att stanna upp just nu. Bergochdalbanan jag åker verkar ha en väldigt lång och bra uppförsbacke. Mitt humör har varit bra nu den senaste tiden. Vi alla har ju dessa dagar då det känns som att allt motarbetar en, men jag måste faktiskt säga att det var väldigt länge sedan för min del.
31 december 2011 bestämde jag mig för att 2012 skulle bli mitt år. Allt som jag trodde var lagt åt sidan kom tillbaka just 2011, min sjukdom bl.a. Nu börjar saker ändå gå mot bättringsvägen. Jag har fått jobb som jag sökt i tre år och det bästa av allt, mitt hår har faktiskt vuxit och blivit riktigt långt på vissa ställen! Att jag kan känna vinden i håret när jag cyklar är så himla härligt! Nu ska jag bara se till att fixa alla resterande skoluppgifter så att jag kan gå ut med bra slutbetyg även detta år. I sommar ska jag tjäna pengar, sedan vill jag njuta och försöka ha det skönaste lovet med sol och bad. Jag vill åka på Hultsfred!
Take care.

questions

Skrivet: 2012-04-23 Klockan: 21:12:58
Vad är den äckligaste mat du vet?
Jag äter det mesta. Men något jag ogillar är när maten innehåller russin och frukt, t.ex. banan...

Vad ångrar du i livet (om något)?

Att jag inte har tagit alla chanser jag blivit given, kan dock inte komma på några specifika nu.

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Något fint!

Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv?
Jag hör faktiskt sällan rykten om mig så den här frågan kan jag tyvärr inte svara på!

Vad kommer du ha för klädsel för vår och sommar?
Högmidjade shorts med snygga toppar instoppade, sailorjackan, solglasögon, converse, gladiatorsandaletter och fjäderörhängen!

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken? 
Bilvärlden är en främmande planet för mig. Men jag skulle vilja ha en söt liten bil haha! 

Vad gjorde du i helgen?
Kollade på Lost. Åt fruktsallad. Gick på stan. Köpte fina saker. Sprang med Klara. Gymmade.

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
Skratta, må bra, träna, borde verkligen få undan lite pluggrester. Kan inte komma på några andra prio 1-saker att göra för tillfället.

Vad har du på dig just nu?
Bomullstopp och mjukisar.

Senaste låt du lyssnade på?
Awake my soul - Mumford and Sons.

Bästa skönhetsknep?
Håll inte på att pilla i ansiktet i onödan, jag själv är jättedålig på det måste jag erkänna. Tvätta inte ansiktet på morgonen, då tar man bort hudens naturliga skyddslager som den har byggt upp under natten. Om man gör detta blir huden i ansiktet lättare torr vilket inte är så behagligt, tycker jag.

Vilken klädstil tycker du är hetast på män? 

Skjorta med byxor och converse är fint tycker jag. Men en enkel tshirt med ett par snygga jeans är inte fel heller!  

Och fulast?
Ett par klumpiga gympaskor.

Vilka tre personer inspirerar dig mest?
Min mamma först och främst. Men sen blir det svårt, man fångar ju upp inspiration från så många! Men Johanna inspirerar mig väldigt mycket när det kommer till kreativitet!

Bästa filmen nånsin?
Men jag är så dålig på sånt här..! Jag kan inte säga en bästa film! Men ett par riktigt bra är Love and other drugs, Love actually, Tarzan och Forest Gump.

Bästa boken nånsin?

Önskar verkligen att mitt intresse för böcker och läsning var större än vad det är i dagsläget. Men det är faktiskt så att så pass mycket som jag fastnade för Twilightböckerna har jag aldrig gjort när jag har läst böcker tidigare. Jag satt uppe på nätterna och läste för att jag inte ville lägga ifrån mig böckerna. Jag har dessutom läst alla fyra två gånger, det förklarar kanske saken?

the sun sets for so long on these streets

Skrivet: 2012-04-22 Klockan: 12:49:10

Nu var det en vecka sedan jag skrev här, fy på mig. Får skylla på att instagram har varit mer lockande...
Det känns bara som att allt bara.. är. Inget är varken superduperbra, men inte heller så att det är värt att klagas på. Det har varit en lugnt vecka kan jag säga i alla fall. Det blev korta skoldagar i princip hela veckan. Har hunnit med ett återbesök hos sjukgymnasten, vet inte riktigt vad vi kom fram till... Ska dit igen på fredag. Torsdagen bjöd på fika med klasskamrater efter skolan. Sen vid fem var det dags för introduktion på Flygfyren, måste erkänna att jag har varit nervös inför detta, men det gick bra! Det var mycket att ta in!
Igår blev det en tur på stan med Klara och Sara, det var ju klubbdagar på h&m så det blev lite nya saker till garderoben. Därefter tog jag och Klara en springrunda och jag kände faktiskt inte av benhinnorna så mycket. Det blev lite styrketräning också. Under kvällen var jag hemma och tittade på Lost, är helt fast, samtidigt som jag åt fruktsallad. Det kan faktiskt vara så mycket godare än godis ibland.
Nu är det söndag. Ska nog träna lite. Vill måla naglarna också. Puss.

alive

Skrivet: 2012-04-15 Klockan: 01:25:10




Nu är det ju faktiskt söndag, natt, alltså är lovet slut i princip. För en vecka sedan kändes sju dagars lov som en evighet, en evgihet som plötsligt tog slut. Dagarna har varit bra över lag i alla fall. Har fyllt lediga och tomma timmar med massor av Lost-avsnitt. Den mest vrickade men mest spännande serien alltså! Jag och Sara är redan inne på säsong 3. Kommer antagligen ha abstinensbesvär när jag sitter innanför skolans väggar igen. I torsdags var jag som sagt ute i Sättraby hos Mickis med Emma för att ta igen saknad tid. Åt godaste maten och efterrätten plus att vi tittade på klyschiga kärleksfilmer som är allt för bra ibland. På fredag morgon fick vi springa för att hinna med bussen. På kvällen plingade Johanna på och lämnade över fyra stycken macarones som hon hade köpt till mig nere i baguettelandet, också känt som Frankrike. Idag bjöd jag henne på fika och pratade om allt, har saknat henne så när hon har varit bortrest!
Jag måste erkänna att mitt bloggsug inte är på topp just nu, kan det vara för att jag skaffat instagram..? Ska snart sova. Take care!

blouse

Skrivet: 2012-04-11 Klockan: 21:39:28


Denna vackra blus fick jag med mig hem från h&m idag, endast för en hundralapp. Ibland när man går in i en butik dras blicken till ett plagg som hänger där på galjen, och hjärnan säger bara; "Jag ska ha den där!" Så var det idag när jag fick syn på det här plagget! Jag fick även med mig ett mintgrönt nagellack, någon av vårens trender måste man följa antar jag haha... Ett besök hos mormor har jag även hunnit med idag.
Imorgon vankas det träning klockan elva. Sedan mot eftermiddagen bär av ut mot Sättraby för myskväll med finisar. Take care!

memories stays the same

Skrivet: 2012-04-09 Klockan: 19:58:25




Gårdagen var en av de mysigaste, och framförallt mest spontana, kvällarna på länge! Till och börja med så blev jag och Johanna bjuda hem till Emma för att grilla tillsammans med henne och Martin. Dessvärre ville engångsgrillarna inte sammarbeta med oss så vi fick steka alltsammans i stekpanna hemma i lägenheten, men det blev hur gott som helst i alla fall! Efter middagen ringde vi dit Dalan för mys på balkongen. Det blev en tur hem till mig och till Flygis, vi mötte även upp Ludde som gjorde oss sällskap resten av kvällen! Ända in på småtimmarna satt vi ute på balkongen och hade mysigtaste kvällen någonsin. Jag, Johanna och Ludde gjorde sedan sällskap hem. Har tyvärr inga bra bilder från kvällens andra hälft, dock har jag uppdaterat på instagram. @Julivar. Peace.


contrast in the snow

Skrivet: 2012-04-08 Klockan: 14:57:02



Shots taken by me, Julia Ivarsson. Lämna gärna en kommentar!

I'm waiting for something that's not going to happen

Skrivet: 2012-04-08 Klockan: 01:13:18

Jag gick äntligen på lov i torsdags. Dock känns det faktiskt inte som att det var så värst länge sen vi var lediga sist! Jag och Johanna gick hem till mig och gjorde världens godaste fika, våra avokadomackor är oslagbara. När vi var mätta och belåtna begav vi oss ut med kameran och allt som hör där till. Som jag skrev här för ett par dagar sedan så har jag haft ett otroligt sug efter att dra ut och fotografera, så vad passade då bättre än att fotografera Johanna i eftermiddagsljuset? Jag sitter och redigerar bilderna just nu faktiskt, ja, mitt i natten haha...
Igår, eller i förrgår om det ska vara helt rätt, så var det 18-årsfest ute i Robro hemma hos finaste Sofia! Skön musik, härligt folk, och dans tills fötterna värkte. Som det ska vara helt enkelt! Trots vissa omständigheter hade jag en himla trevlig kväll! Idag har jag degat i soffan med Sara och tittat på Simpsons (världens bästa gula familj). Vid fem var vi bjudna hem till Yvonne på påskmiddag. Mer än så har denna dag inte haft att erbjuda. Att en veckas ledighet väntar ska bli otroligt skönt! Nu lockar sängen ganska mycket. Take care!

workout is my medicine

Skrivet: 2012-04-04 Klockan: 22:35:29
Dagens humör har verkligen gått upp och ner. Men det är just vid sådana här tillfällen som träning är så sjukt bra, för mig. Det finns ingen bättre lösning mot ilska/sorg/irritation än att dra till gymmet och köra tills man är helt slut, och känslan efteråt är, som jag nämt flera gånger, bland det bästa som finns. Sen är det klart att det inte känns lika lockande alla dagar, men i slutändan vet jag att det är värt det!

follow me

Skrivet: 2012-04-04 Klockan: 15:00:50
Gissa vad? Instagram har äntligen blivit tillgängligt för oss med Androidtelefoner! Fick reda på det igårkväll. Som jag har väntat! Lite larvigt att reagera så över en applikation haha... Men i vilket fall som helst så får ni gärna följa mig! Sök på julivar så hittar ni mig!

promises

Skrivet: 2012-04-02 Klockan: 19:04:19

Var det inte vår nyss? Visserligen kan april erbjuda precis vilket väder som helst. Har inte så mycket att säga om dagen faktiskt. Jag vill att det fina vädret ska komma tillbaka. Jag vill hitta inspiration och dra ut med kameran och fotografera. Den här veckan får gärna gå fort, eller det får gärna bli fredag nu skulle jag hellre säga. Nu ska jag göra mina tilldelade stretchövningar. Om ni är sugna på lite ny motiverande träningsmusik så får ni gärna klickan in på min lista! Denna låt är extra peppande!

you will never regret reaching your goal

Skrivet: 2012-04-01 Klockan: 11:11:24

Igår på förmiddagen gjorde jag lite ärenden med mamma och Sara.

Fixade bl.a. ett par nya träningsskor, och den här gången ett par med riktigt bra stötdämpning. Fick springa på band samtidigt som de filmade hur mina steg såg ut, därmed kunde jag få ett par skor som passade just mig! Man blir så glad när man får hjälp utav trevlig personal. Förhoppningsvis kommer smärtan i benhinnorna att minska nu.

När jag och Sara gick in på Coop trodde vi att vi hade kommit till himlen när vi såg en hylla fylld med Simpsonsboxar, för 149 :- bara (!!!!!). Så säsong tio och tretton fick följa med oss hem.

Så eftermiddagen ägnade vi åt att se några avsnitt av vår älsklingsserie, tröttnar aldrig.


När klockan närmade sig sex vandrade jag genom Norrtälje i det ganska så kalla vädret hem till Johanna. Vi lagade, världens godaste pastarätt (jag skojar inte), medans vi lyssnade på musik. På kvällen åt vi godis och andra godsaker samtidigt som vi tittade på Slumdog millionare. Pinsamt nog glömde vi helt bort Earth Hour...
Trots att vi skulle upp vid åtta idag så låg vi och pratade halva natten.
Nu har jag precis druckit några koppar kaffe. Ska snart städa lite. Borde plugga också. Träning väntar i alla fall sen. Ska nog inviga mina nya skor!


RSS 2.0