i will keep you alive the best i can

Skrivet: 2012-02-29 Klockan: 18:14:35





Vad kan man säga om vädret? mer än att det är helt underbart? Skorna fick möta torr asfalt och för första gången på flera månader kände jag dessutom att jag var för varmt klädd.
Även denna dag har varit fin. Jag och My inhandlade ingredienser till den berömda kålsoppan. Kålsoppa är underskattat alltså. Det är ingen rikemannamat, alltså väldigt billigt att laga, det går att slänga ihop hur fort som helst, och det viktigaste utav allt - det är farligt gott! Jag kommer i alla fall livnära mig på den här maträtten tillsammans med en brödskiva när jag flyttar hemifrån.
Emma gjorde oss sällskap på ett hörn också! Satte oss sen ute på altanen och drack kaffe, samtidigt som vi sög åt oss ljus och värme från solen. Nu har jag slängt i mig middag och snart bär det av till Fiskis för intervallflex som vanligt! Take care ♥

be curious, not judgmental

Skrivet: 2012-02-28 Klockan: 20:08:53


Efter en spänd förmiddag blev det fika på stan med Emma och Johanna. Därefter gick vi och suktade efter Edblands alla snygga plagg, helt otroligt vad mycket fint de hade... Synd att priserna inte matchar min plånbok just nu.
Jag har en del jag känner att jag behöver ta tag i, bland annat lite plugg. Jag vet, det är lov. Men jag vill helst inte sitta på söndag kväll och stressa ihjäl mig. Aja, det får lösa sig!

vårkänslor

Skrivet: 2012-02-27 Klockan: 20:41:35





Mickis. Emma. Pannkakor med glass och sirap. Musik. Försmak på våren. Sol. Te. Fin dag!

Jag har gått på spänn hela dagen. Varför kan jag förhoppningsvis berätta senare. Morgondagen avgör det hela! Håller alla tummar jag har för att det ska gå bra!

vänner är en skattefri förmögenhet

Skrivet: 2012-02-26 Klockan: 19:57:37


Får ta och sammanfatta helgen lite kort;
Fredag: Trots min sovmorgon till halv ett, gick jag upp kvart över sex för att gå på spinning med Sofia kvart i sju. Efter passet blev det lite armträning uppe på gymmet också. "Hon är galen" tänker ni säkert nu, men tro mig, det var riktigt skönt att starta dagen på det sättet. Resten av dagen flöt på riktigt bra och vips så gick jag på lov!
Lördag: Mötte upp Johanna på stan, som köpte hårfärg. Tog bussen hem till Gransätersgatan. Åt kesomacka och drack te. Därefter lekte jag frisör och färgade Johannas hår, resultatet blev bra!
På kvällen samlades jag, Sara, Johanna, Petra (som är hemma från Spain!!), Emma och Sofia för middag på Little Dublin. God mat och fint sällskap. Kvällen slutade i soffan framför Melodifestivalen och en burk Ben&Jerrys.
Söndag: Sov ut ordentligt. Vid elva kom Johanna hit. Vi gjorde tillsammans en oslagbar frukost som vi avnjöt framför filmen En shoppaholics bekännelser. Därefter gick jag och tränade som vanligt.

En fin helg har jag haft! Och imorgon startar lovet på riktigt, det kan inte bli bättre! ♥

like a feather you fall

Skrivet: 2012-02-23 Klockan: 19:03:26
Orkar inte vara stark just nu. Alla säger att livet handlar om att man ska sticka ut ur mängden, normal is boring och så vidare. Visst vore det härligt att kunna välja att inte vara en i mängden, men också att kunna välja att smälta in. De flesta har det valet. Jag har inte det för tillfället. Jag klagar kanske allt för mycket, vet att det finns folk som med glädje skulle vilja vara i min sits, de som lider av värre saker. Jag har saker att vara tacksam för, har väl bara svårt att se dem när jag möter motgångar på ett eller annat sätt. Det börjar väl mer eller mindre gå mot bättringsvägen, men vägen är så jävla brant.

Skönt det hade varit att få kunna välja bara.  

jag tyngs fast i vägar som jag trampat förr

Skrivet: 2012-02-22 Klockan: 22:20:14




Vill börja med att tacka er som kommenterade så fint och peppande i inlägget nedan, verkligen. Jag blir jätteglad ska ni veta!

Skoldagen gick galet fort. Eftermiddagen spenderade jag med Johanna hemma hos mig, åt världen godaste mellis aka frukost och slappade i soffan. Klockan sju väntade intervallflex som vanligt, hade Sofia med mig denna gång vilket var riktigt kul! Vi drog även upp till gymmet en snabbis efter för att träna lite armar. Feg som jag är så har jag aldrig kört med fria vikter framför speglarna, men tog mod till mig och gjorde det idag, med lite hjälp utav Sofia haha. Ska försöka fortsätta med det!
Imorgon väntar sovmorgon och ännu en lugn skoldag. Ska ta tillfället i akt och göra en drömfrukost. Bra start på dagen. ♥


gult

Skrivet: 2012-02-20 Klockan: 17:54:45



Idag kände jag för att strunta i frasen "gult är fult" och bar min gula tröja från Monki. Tycker att en färgklick här och där kan behövas nu under vintern.
Dagen har varit fylld av skratt, som vanligt. Åt godaste mellanmålet när jag kom hem. Har precis ätit middag och nu borde jag öppna matteboken.

Dagen har i det stora hela varit bra och jag vill inte hålla på att skriva massvis med saker som medför negativ energi. Men, det här är ju trots allt Min blogg, så vad jag delar med mig av är upp till mig.
 
Om vi säger så här, jag har vant mig vid att folk tittar på mig nu, vare sig det är utav ren nyfikenhet eller för att de tycker att jag inte ser riktigt klok ut. För det mesta så rör det mig inte ryggen, jag ger fullständigt fan i om någon liten osäker tjej flinar eller lyfter ett ögonbryn, då sånt händer brukar jag ge mördarblicken tillbaka, för det mesta. Hur vidare snällt gjort det är utav mig vet jag inte, men ni kan ju försöka se er in i hur det är att jämt och ständigt vara medveten om hur folk vänder blicken efter en. Att alltid se i ögonvrån att någon ser ut som ett frågtecken. Jag är alltid på spänn när jag går förbi människor jag inte känner, i affärer, till och från skolan etc. Det är som att jag fäller ut mina taggar när jag går om någon på trottoaren, är liksom beredd på att personen antingen stannar upp, slutar prata eller gapar av förvåning. Detta gäller först och främst barn.
Jag klandrar dem inte för att de tittar, barn är barn. De lär sig och upplever nya saker fortfarande. Men det är fortfarande jobbigt vissa stunder.
Det känns bara så himla förnedrande att jag ofta överväger att ta en omväg för att slippa se hur små ungar tystnar och glor när de ser mig. Det är sällan jag gör det, tänker istället "Men för helvete Julia, skärp dig, gå bara förbi och håll huvudet högt".
Det är en punkt på min årslista, att jag i slutet av det här året ska kunna vistas på allmänna platser och då kunna lägga alla dessa idiotiska tankar åt sidan.
Vägen dit känns trög just nu, men jag jobbar på det.

It's gonna take a lot to drag me away from you

Skrivet: 2012-02-19 Klockan: 22:12:31
Hellu. Ligger just nu nedbäddad bland rena lakan, bästa känslan. Johanna kom hem hit efter jobbet idag för fika och prat, love you besto, glöm inte det.  
Åt asiatiskt till middag och avslutade kvällen med en tur till gymmet. Himla skönt. Nu ska jag slita häcken av mig den sista veckan innan lov.



Old, still gold.

fashion against aids h&m 2012

Skrivet: 2012-02-19 Klockan: 00:05:15

Bilder lånade från hm.com
Har hittat ett par riktigt fina plagg i h&m's FAA-kollektion. Ge mig dessa och jag är nöjd i sommar.

there is someone here who laughs to hard at everything

Skrivet: 2012-02-18 Klockan: 10:29:51

Här är ännu en av Miike Snows nya singlar. Låten är sjukt bra, videon är den galnaste jag sett på länge. Ta er en titt!
Idag var jag uppe med tuppen för att söka jobb på Flygfyren. Får hoppas på det bästa!
I och med att klockan inte är så mycket så har jag hela dagen framför mig vilket känns skönt. Ska nog dra upp till gymmet snart. Sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda!

the stars are the only things we share

Skrivet: 2012-02-17 Klockan: 20:09:13

Och så var det äntligen fredag. En lugnare dag än denna får man leta efter. Sov ut två extra timmar idag och åt sen världens godaste frukost. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, frukost är det godaste och bästa man kan äta. Kan äta det både till lunch mellanmål och middag, utan tvekan. Så gott!
Åt lunch i skolan med  Chasmine, Andreas och Malin. Spenderade sedan den resterande rasten inne i redigeringsrummet och glodde på teve, samtidigt som Andreas och Malin försökte få varsin filmanalys färidigskriven.
Efter att ha planerat en plåtning som ska äga rum på tisdag på fotolektionen var det dags för idrott då vi latjade runt som vanligt.

Nu tar jag helg!

my mother is the heart that keeps me alive

Skrivet: 2012-02-16 Klockan: 21:34:00
Idag vill jag uppmärksamma min älskade mammas födelsedag.
Jag vet att jag går dig på nerverna. Jag vet att jag kanske inte alltid behandlar dig med respekt. Och jag vet att jag blir irriterad när du frågar mig om det är säkert att jag får sällskap hem om jag är ute sent på kvällen. Men innerst inne så vet jag att du gör allt detta av kärlek. Och jag är så otroligt tacksam, så tacksam för att jag har den bästa mamman man kan ha. Hur knäppt jag än beter mig, så finns du alltid där. Du gör verkligen allt för att jag ska må som bäst. Du ger mig råd, du ger mig tröst, du ger mig glädje, du ger mig skratt och du ger mig så otroligt mycket kärlek. Du går fortfarande runt och kramar mig och pussar mig på kinden som om jag vore ett litet barn. För stunden kan jag säga: "Men mamma, sluta! Herregud jag är ingen bebis.." Men i själva verket så vill jag aldrig att du ska sluta göra så.
Vi har våra gräl, då våra åsikter är som natt och dag, men det är normalt. En relation utan diskussioner och konflikter är ingen hälsosam relation...
Vår humor kan vara den bästa. Älskar att jag kan skratta med dig så mycket. Och jag är så tacksam för att jag känner mig så pass trygg att jag kan berätta saker och ting för dig.
Visst, jag må ha haft en uppväxt med en alkoliserad pappa, som inte har funnits till hands så pass mycket som jag önskat att han gjort. Men, vad fan gör det? Jag har ju världens finaste, smartaste, roligaste, mest omtänksamma, galnaste och bästa mamma.

Grattis på födelsedagen älskade mamma Anette. Du betyder allt för mig och jag älskar dig så det gör ont. ♥

keep calm, tomorrow is friday

Skrivet: 2012-02-16 Klockan: 19:58:34
Det har varit en härlig skoldag, fylld av trevligt samhällskunskapsplugg med mina klassamigos och lite kaffe. Ja, jag har gått över till the dark side.. Annars har dagen bestått slappa lektioner och bra resultat på prov.
När det var slut för dagen gick jag och köpte en bukett tulpaner till mamma. Därefter städade jag och Sara huset, plus att vi lagade middag. Efter middagen var det dags för presentöppning för mammas del. Hon blev jätteglad för det vi gav henne. Vi gav henne bl.a. ett halssmycke med "Sara och Julia" ingraverat.
Hon förtjänar mdet bästa!
Avslutar kvällen med tårta och... ja.. kaffe.
Hoppas man ser inlägget jag publicerade tidigare idag.. säg gärna till annars! PUSS

somtimes i wonder what goes through your mind

Skrivet: 2012-02-15 Klockan: 22:28:55

Att en sak ska göra att mitt humör går från toppen till botten. Himla onödigt. Men en sak är säker; ilska och frustration är utan tvekan den bästa motivationen eller känslan att ha när man ska träna.
Åt helvete med allt så får mig att må dåligt. Jag är glad att jag kan koppla bort all denna negativ energi i skolan i alla fall. Hade dock önskat att sånt här slapp hända.

Man behöver skriva av sig lite ibland.


all of these thoughts

Skrivet: 2012-02-13 Klockan: 18:53:36
Jag önskar att jag visste exakt vad jag ville göra med mitt liv. Något jag beundrar är att en del människor faktiskt vet det, redan i tidig ålder. "Jag ska bli läkare", eller "jag tänker flytta till Frankrike och plugga konst eller "efter gymnasiet tänker jag flytta till en annan stad och plugga journalistik".
Jag är nyfiken, men ändå rädd för vad framtiden har att erbjuda.
Kan inte en sån där glödlampa tändas ovanför mitt huvud som gör att jag vet precis vad jag vill göra. Jag gillar inte att gå runt helt ovetande, det räcker gott och väl att inte veta om allt mitt hår kommer växa ut, eller om jag kommer tappa det igen.
I och för sig är framtiden något okänt för alla, så detta är jag väl inte ensam om.
Men man vill ändå vara säker på att allt löser sig. Att jag hittar ett jobb, att jag får uppleva saker, att jag hittar någonstans att bo, att jag lär mig att tvätta och betala räkningar och allt vad att bli vuxen innebär.
Tiden går så galet fort, det känns inte som att det var allt för länge sen jag velade inför gymnasievalet t.ex. Och nu sitter jag här, mer än halvvägs igenom hela min gymnasieutbildning.

my mother is the heart that keeps me alive

Skrivet: 2012-02-12 Klockan: 21:54:30
Idag vill jag uppmärksamma min älskade mammas födelsedag.
Jag vet att jag går dig på nerverna. Jag vet att jag kanske inte alltid behandlar dig med respekt. Och jag vet att jag blir irriterad när du frågar mig om det är säkert att jag får sällskap hem om jag är ute sent på kvällen. Men innerst inne så vet jag att du gör allt detta av kärlek. Och jag är så otroligt tacksam, så tacksam för att jag har den bästa mamman man kan ha. Hur knäppt jag än beter mig, så finns du alltid där. Du gör verkligen allt för att jag ska må som bäst. Du ger mig råd, du ger mig tröst, du ger mig glädje, du ger mig skratt och du ger mig så otroligt mycket kärlek. Du går fortfarande runt och kramar mig och pussar mig på kinden som om jag vore ett litet barn. För stunden kan jag säga: "Men mamma, sluta! Herregud jag är ingen bebis.." Men i själva verket så vill jag aldrig att du ska sluta göra så.
Vi har våra gräl, då våra åsikter är som natt och dag, men det är normalt. En relation utan diskussioner och konflikter är ingen hälsosam relation...
Vår humor kan vara den bästa. Älskar att jag kan skratta med dig så mycket. Och jag är så tacksam för att jag känner mig så pass trygg att jag kan berätta saker och ting för dig.
Visst, jag må ha haft en uppväxt med en alkoliserad pappa, som inte har funnits till hands så pass mycket som jag önskat att han gjort. Men, vad fan gör det? Jag har ju världens finaste, smartaste, roligaste, mest omtänksamma, galnaste och bästa mamma.

Grattis på födelsedagen älskade mamma Anette. Du betyder allt för mig och jag älskar dig så det gör ont. ♥

we can stick around and see this night through

Skrivet: 2012-02-12 Klockan: 11:52:50


Idag ska jag träna och plugga. Gick i princip inte utanför dörren igår så det ska bli skönt att röra på sig lite. Igårkväll var jag ensam hemma, lite småskönt så där. Och eftersom att mamma var på kalas fick jag ta saken i egna händer när det kom till att laga middag. Currykyckling med ris och lite broccoli fick jag till. Och vet ni? Det blev faktiskt riktigt gott!
Men som sagt, studier och träning står på schemat idag. Det känns faktiskt som att jag kommer ha fullt upp nu under veckan som väntar, mer än vanligt i alla fall. Matte B is killing me...
Måndag; plugga Etik och Livsfrågor. Tisdag; glosförhör. Onsdag; Matteprov, plus att den här j***a uppsatsen ska vara inlämnad, plus en annan uppgift inom samma ämne. Torsdag; Prov/diagnos inom sakhällskunskapen om EU. Egentligen är det kanske inte så jättemycket... Det blir helt enkelt vad man gör det till. Får helt enkelt ta mig i kragen och plugga som en tok denna vecka!

ser du solen bakom molnen

Skrivet: 2012-02-11 Klockan: 16:49:03

Tänk att ha detta uttséende... Galet snygg är vad hon är. Om ändå mitt hår kunde växa ut överallt..!

Idag har vi haft min faster och hennes två döttrar, alltså mina kusiner, på besök. I och med att jag inte har någon vidare bra kontakt med min pappa så har kontakten med dem inte varit den bästa heller, tyvärr. Så det var riktigt kul att vi tog tag i det och träffades. Vi hade massor att prata om och timmarna rusade iväg verkligen. Samtidigt som vi satt där vid bordet med varsinn kaffekopp i handen och hade det jättetrevligt, kunde jag inte undvika att se hur otroligt lik min faster och min pappa är, vilket inte är så konstigt med tanke på att de är syskon, men i alla fall. Det gjorde nästan lite ont att pappa inte var med idag, men det har ju sina anledningar.
I vilket fall som helst så är jag jätteglad att jag fick träffa dem idag, det borde ske oftare. Hela jag blev glad när jag fick se min faster skratta.

det måste kännas i ditt hjärta på riktigt

Skrivet: 2012-02-08 Klockan: 16:23:08



Wednesday people. Nu kommer de resterande dagarna att gå jättefort, det brurkar vara så. Efter en kort skoldag tog jag mig ner till h&m för att köpa mascara.
Nu har jag precis fått i mig lite mellis, andra bilden ovan. Mellis måste vara det godaste man kan äta, straxt efter frukost då hehe. Idag fick jag hem skalen jag beställde i måndags! Nice huh? Från Fyndiq.se.
Ikväll väntar intervallflex, innan dess måste jag verkligen plugga...

lediga måndagar borde man få ha varje vecka

Skrivet: 2012-02-06 Klockan: 15:02:47
Att vakna av sig själv och inte utav alarmet gav denna dag en väldigt bra start. Har bara tagit det lugnt och försökt få lite plugg avcheckat från listan. Sitter just nu och äter lite eftermiddagsfika, ostmacka och en hemmagjord latte med extra mycket skum och kanel, yummie! Ska försöka vara studieeffektiv ett tag till, sen ska jag nog se till att måla naglarna.
Om ni för övrigt är sugna på lite ny musik så kan ni klicka in här, en hejvilt blandad lista med allt från Coldplay, Bon Iver, Benjamin Francis LeftWish, Wolf gang, Kite, till Franz Ferdinand, Röyksopp, Vampire Weekend och Bombay Bicycle Club!

typical Sunday chores

Skrivet: 2012-02-05 Klockan: 23:33:04
Denna dag har sett ut som söndagar brukar göra för min del. Gymmade på eftermiddagen, testade på att springa också. Lyckligtvist så kände jag inte av någon smärta i benhinnorna som jag annars lätt gör. Får se om jag fortsätter springa lite då och då, vill ju inte riskera att få ont permanent. Träffade Lisa på gymmet vilket var kul!
Efter en mumsig middag bestående utav lax med ris med saffranssås kom Emelie hit för att plugga lite. Alla borde ha en Emelie till hands när det kommer till matematik. Det är galet vad smart hon är! Men trots detta så kunde jag inte få grepp om alla ekvationssystem som man ska lösa grafiskt och gud vet vad. Matematik B in my heart alltså.
När Emelie gick hem till sig tog jag fram gårdagens glassburk med det återstående innehållet i och lade mig på soffan för att se En shoppaholics bekännelser. Idag har jag inte behövt ha någon söndagsångest, jag är nämligen ledig imorgon. Det ska bli så skönt! ♥ 

the love you take is equal to the love you make, it's simple

Skrivet: 2012-02-05 Klockan: 00:06:31



Efter en skoldag, bestående utav att skriva ett galet långt prov på hela Foto A-kursen och därefter lite badmintonspelande vankades det dans och skratt i Dalans då fullproppade radhus i fredags. Det var en salig blandning av folk vilket gjorde det hela så mycket roligare. Jag vet inte hur det gick till, men tiden bara rann iväg och när klockan visade tre började jag röra mig hemåt tillsammans med Johanna, Emma och Ludde. Att vandra genom Norrtälje stad har nog aldrig, och jag menar verkligen Aldrig, tagit så lång tid. Det kändes som att vi var tvugna att gå flera mil för att ta oss hem. Kunde det ha berott på kylan? Näst intill olidligt skulle jag faktiskt kunna påstå att det var. Men samtidigt hade det sin charm på något sätt. Jag sa det faktiskt när det var som kallast, det är just såna här saker som vi kommer titta tillbaka på när vi blir vuxna sen. Hur vi gick hem från en hemmafest, mitt i natten, nära på att frysa näsorna av oss, försiktiga steg för att undvika att halka på de hala vägarna, Ludde med sina skavsår som tog kol på honom, och ändå så kunde vi skratta och le åt blotta tanken på hur roligt vi hade det under kvällen.
En sak jag kan lova är att när jag väl kom hem så har det nog aldrig varit så skönt attt lägga sig i sin egna säng. Klockan visade 04.00 när jag somnade. Det gjorde att jag vaknade sent idag, vilket inte gjorde så mycket egentligen. Tog det lugnt med frulle framför teven tills jag tog mig hem till mormor för att äta lunch och bara umgås.
Väl hemma igen blev det middag. Sen kom ett sötsug och attackerade mig och det ville banne mig inte ge med sig. Så trots att jag är bortskämd med att bo nästan granne med Flygfyren så var det faktiskt en pina att ta sig dit och handla lite lördagsmys. Lite ironiskt nog så köpte jag faktiskt glass... Passande för denna varma.. host.. kalla årstid, eller hur?

Hoppas ni orkade er igenom all text. Take care ♥

nothing worth having comes easy

Skrivet: 2012-02-01 Klockan: 23:07:31


Överlag har denna dag varit seg. Vill inte vara negativ men har tyvärr känt så idag. Två timmars individuellt val, matte i en och en halv timme, avslutat med två timmar multimedia. Frysit har jag gjort också, någon gång ska jag ta med mig en termometer och kolla tempen i skolan, för varmt är det banne mig inte.
Jag är i princip pluggfri, om man bortser från i-valet. Jag måste göra färdigt den där jäkla uppsatsen. Önskar att jag kunde vara så duktig att jag sätter mig ner på söndag och gör färdigt rubbet, även den uppiften som vi blev tilldelade nyligen. Skulle vara så otroligt skönt. Synd bara att uppsatsen ska vara så otroligt svår att skriva...
Jag somnar nästa nu. Hoppas att all denna irritation försvinner tills imorgon, orkar inte känna så här. Jag orkar inte tänka på Dig längre. Orkar inte med onödiga saker. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Det är allt jag har att säga.


RSS 2.0