ack så lockande

Skrivet: 2012-11-29 Klockan: 20:23:48
Jag är så himla himla himla glad över att mitt hår har vuxit ut så pass mycket nu. Jag borde, vill och ska vara försiktig med det, man vet ju aldrig om "vanvård" kan göra att det faller av. Dock är jag otroligt sugen på att göra någonting med det nu. Är så sugen på att bli riktigt blond, iiih. Vet inte om jag vågar bara, det kan ju få negativa effekter. Men skulle så gärna vilja. Har ju faktiskt varit blondin förut! Robyns hårfärg och frisyr skulle jag mer än gärna vilja ha. Hela hon är så ball. 
 

så kom snön

Skrivet: 2012-11-28 Klockan: 20:04:04
Idag har snön kommit på riktigt. Gick hem i motvind och mitt ansikte blev dyngsurt av alla snöflingor som smälte mot huden. En lång skoldag med nationellt prov, religion samt rättskunskap & juridik stod på schemat, men jag är glad ändå. Har skrattat så otroligt mycket, ni vet så där när man nästan får ont i magen och att man inte ens får fram något ljud för att man verkligen "asgarvar"? Är det inte det bland det bästa som finns? Hur i all världen har jag haft sådan tur att hamna blad så fina och framför allt roliga människor? 
Visst börjar man längta tills studenten allt mer, att alla skolarbeten, prov och projekt äntligen blir färdiga. När det gäller det så får tiden gärna gå fort. Men just att få komma till mediekorridoren fem dagar i veckan och skratta tills magen värker, det vill jag banne mig aldrig lämna. 

so happy hearted

Skrivet: 2012-11-26 Klockan: 17:15:44

Bild nr. 4 är lånad från Mobergs facebooksida. Foto: Niklas Åkerlund
 
Nu har jag varit myndig en hela nio dagar. Firandet på min födelsedag förra lördagen blev så otroligt roligt och lyckat. Dagen blev fylld med gratulationer, fika, släkt, presenter, mat, överaskningar, musik och vänner i massor. Premiärutgång på Mobergs stod även på schemat, hade så kul! Dessvärre var jag väldigt dålig på att dokumentera under kvällen så har tyvärr inga bilder att bjuda på därifrån. Hade i alla fall världens bästa dag. Tusen tack till alla er som var med och förgyllde min 18:de födelsedag. Speciellt tack till dig mamma, för alla förbererdelser och all uppvaktning, det hade inte gått utan dig. Älskar dig så mycket. 
 
Den gångna veckan har bara susat förbi. Vet inte var tiden tar vägen. I mitten av veckan blev jag attackerad av baciller och virus. De vägrade försvinna och p.g.a. detta missade jag en av universums fetaste konserter som ägde rum på fredagen. Varför ska jag åka på en förkylning när Swedish House Mafia kommer till stan? Det kändes förjävla surt, but that's life. Kunde i alla fall se live stream på internet haha... 
 
I lördags samlades några vänner hemma hos mig på kvällen innan vi drog ut. Hade superkul även då. Mina vänner är så himla bra. Nu är det plötsligt måndag igen, eller ja, dagen börjar ju lida mot sitt slut. Vi har haft studiedag och det tackar man ju inte nej till. 

Imorgon blir jag myndig

Skrivet: 2012-11-16 Klockan: 16:12:14
 

make peace with your past

Skrivet: 2012-11-14 Klockan: 23:39:15
Min födelsedag närmar sig med stormsteg. Om tre, snart två, dagar är det min tur, kan knappt förstå det! Jag önskar att jag hade något riktigt fint eller roligt att skriva om, men just nu är jag ganska tom på idéer ärligt talat. Det känns i alla fall som att det blir allt mer viktigt med struktur i vardagen, i alla fall för mig. Prioritera rätt, göra de där jäkla instuderingsfrågorna i tid så att man inte sitter uppe kvällen innan och svarar på dem halvsovandes, hur lång tid man spendera på gymmet på tisdagseftermiddagen så att man hinner med sakerna som ligger och väntar på en där hemma, att gå och lägga sig i någorlunda skaplig tid så att man inte är en zombie när man vaknar morgonen därpå. Jag vill inte vara skoltrött, jag vill vara motiverad, göra allt i tid och få bra betyg. Inte ens ett år återstår innan jag tar studenten. Jag måste, vill och ska orka. 
 
Okej jag kanske inte har något fint att dela med mig av textmässigt, men nog är min skalle fylld med tankar, som om det skulle vara något nytt egentligen haha... 
Situationen kring mitt hår känns ändå väldigt bra nu måste jag säga. Det växer på riktigt bra med några få fortfarande kala fläckar som undantag. Dock går jag runt och nojar mig hela tiden... Jag skulle inte vilja påstå att jag är orolig eller rädd, bara fundersam och observant kanske. Ibland ser fläckarna större ut, ibland får jag för mig att hårfästet har hamnat längre upp på huvudet och ibland kan jag stå och dra fingrarna genom håret 139385 gånger bara för att försäkra mig om att jag inte tappar kopiösa mängder hårstrån. Jag tror egentligen inte att jag behöver oroa mig, men det är svårt att undvika. 
 
Något som jag även funderar mycket kring är hur situationen har varit, hur jag har sett ut under de gångna åren. När jag tittar tillbaka på bilder från 2011 får jag nästan en klump i magen, det känns mer eller mindre skämmigt att jag gick runt utan ett endaste jävla hårstrå på huvudet. Egentligen är det väl inget att skämmas för, jag hade ju inte valt det. Sen menar jag inte att klanka ner på sjukdomen och folk (och framför allt kvinnor) som lider av håravfall, jag personligen upplever det så bara. Den perioden då jag såg ut på det sättet känns i vilket fall som helst så otroligt långt bort, idag har jag ju nästan en frisyr faktiskt vilket känns helt otroligt. 
Sedan kan jag även blicka tillbaka på tiden då jag gick i åttan, då jag tappade håret första gången. Jag gick ju för tusan runt i peruk då. Jag associerar tyvärr ordet peruk med något negativt i och med det här och jag är typ allergisk mot det om man kan uttrycka sig så. Likadant med ordet flintskallig, åh jag använder i princip aldrig de orden. Är det något fel på mig? 
 
Fan, jag kan inte gå runt och skämmas över hur jag har sett ut, jag borde inte göra det. Men ack så jävla svårt det ska vara att inte göra det då. Jag önskar att jag helt enkelt kunde acceptera det förgångna. Jag får jobba på det. Just nu vill jag ta till vara på det allt bra som faktiskt händer, försöka tänka positivt och lägga energi på sådant som får mig att må bra. Jag vill bara släppa gammalt skit som gör mig bitter och ledsen. Gå vidare och komma till insikt. 
 
Nu har jag grubblat och funderat tillräckligt. Godnatt. 

sista kvällen i oktober

Skrivet: 2012-11-01 Klockan: 17:15:42
Att bli hembjuden till Sara ute i Edsbro en onsdagskväll tackar man ju inte nej till. Tacos med en twist och sedan pannacotta till efterrätt, ljuvligt! 
 
 

RSS 2.0