it's the small things that makes life big

Skrivet: 2012-05-28 Klockan: 20:46:41

Dagen har bestått utav att vandra runt i skogen bland grenar, berg, Lera.. och för att inte tala om mygg..! Har man halkat efter med att göra orienteringsuppgiften så har man. Jag tog därför tag i det idag tillsammans med Borgis, Emso och Ralleman. Vi var ute ett jäkla tag och ibland var det allt för svårt att hitta kontrollerna. Men till slut blev vi färdiga och vi hade faktiskt ganska roligt på vägen, vi ramlade, skrattade och jag trampade i lera då jag skulle känna efter om det var möjligt att passera över ett vattendrag, svaret blev nej. 
Love my classmates. 

summer is near

Skrivet: 2012-05-27 Klockan: 22:12:42
Veckan har varit allt för bra. Har kunnat bära shorts och linnen eftersom att sommarvärmen har kommit. Har legat i gräset och njutit av solen tillsammans med fina klasskamrater. Min bästa vän fyllde 18 år i torsdags och det firades med släkt, vänner och superfint väder. Cyklade hem på kvällen med musik i ören. Något jag lade märke till då var hur gott det luktade ute, det luktade verkligen sommarkväll. Lärare har bjudit på glass. Tog mig i kragen på fredagen och gick till skolan tidigare för att plugga, det blev istället lite slöhäng framför datorerna med Andreas, Qvarten och Ted, men det gjorde inget.
Lördagen, gårdagen alltså, var en bra dag. Jag gick upp kvart i fem för att vara i bröddisken på Flygis vid halv sju, ja, jag var ganska så trött. Det gick bra, hade världens gulligaste handledare. När jag slutade vid tolv drog jag hem och åt lunch, duschade och gjorde mig i ordning. Vid halv fem tog jag cykeln till Esplanaden och mötte upp Emma. Vid den tidpunkten hade min röst krånglat till sig rejält, har åkt på en liten förkylning. Vi köpte med oss pizza och sallad och cyklade därefter hem till Johanna. På kvällen vankades det 18-årsfekelito för henne. En salig blandning av folk blev det. Timmarna gick och när Europas länder delade ut tolva efter tolva till Loreen i ESC skrek vi alla för fulla halsar utav lycka. Helt sjukt att hon tog hem segern! I slutet av kvällen hade jag knappt någon röst kvar. När vi begav oss hemåt gick solen upp pch Norrtäljes gatulyktor släktes eftersom att de inte behövdes. Älskar att nätterna börjar bli ljusa nu. Somnade gott i min säng runt fyra. Hade alltså varit vaken i nästan 24 timmar haha.
Idag har jag tyvärr inte kunnat spendera någon tid ute i det sköna vädret, jäkla virus alltså. Har istället överraskat mamma genom att städa huset och lagat middag, hon blev så glad. Det är ju trots allt mors dag idag. Älskar min mamma så mycket.


lovely days

Skrivet: 2012-05-23 Klockan: 14:40:06
Internet har krånglat hemma, därav ingen uppdatering.


Emma kom hem till mig på fredagen och tillsammans gjorde vi supergod middag.


Lördagen och halva söndagen tillbringades ute på Singö. Åt supergodmat och efterrätt, bastade, tog årets första dopp, solade och hade det allmänt bra.




Igår fyllde min älskade mormor 78 år. Blev bjuden på kakor, bullar, tårta och kaffe hemma hos henne på kvällen.

Sitter just nu i skolan, men tänkte snart bege mig ner på stan för att uträtta lite ärenden. Skrev ett matteprov för en stund sen, magkänslan säger mig att det inte gick bra...
En rolig helg väntar i alla fall, och snart är den här!


there's nothing like you and i

Skrivet: 2012-05-18 Klockan: 23:19:45

Idag är det den 24 maj. Idag för exakt 6570 dagar sedan kom en filur till jorden, en filur vid namn Johanna. Idag fyller hon 18 år. Jag har inte ens delat 1090 dagar med dig, och ändå betyder du mer för mig än vad jag någonsin hade trott att du skulle göra när jag träffade dig första gången. Grattis på din stora dag Valkie. Älskar dig till månen och tillbaka, bästavän.

i'm surrounded of your embrace

Skrivet: 2012-05-16 Klockan: 20:07:21

Idag gick jag min sista skoldag för den här veckan, långhelg väntar! Tummen upp för det. Sommarlovet närmar sig med stormsteg, det är så lite som tolv skoldagar kvar?! Hur i sjutton hann tiden rusa iväg så mycket? En annan sak jag försöker inse är att vi om ett år vid den här tiden är redo att ta studenten, jag längtar redan nu. Det mesta känns faktiskt riktigt bra för tillfället. Jag är så glad att jag har mina fina vänner och bekanta, de får mig att må så bra. Jag längtar hur mycket som helst till sommaren, den här ska slå den förra.  

cherryblossom

Skrivet: 2012-05-13 Klockan: 14:51:54

Nu blommar det för fullt uppe på kullen! Så det dröjde inte länge innan jag var där med kameran.
Vädret just nu kan ju inte få en att bli annat än glad!
Åkte hem till mormor en sväng igår, det är alltid lika mysigt att komma dit. Att sitta vid hennes gamla köksbord som alltid stått på samma plats och att tillsammans försöka lösa korsord.

jag hållar andan med dig för jag vet hur du känner

Skrivet: 2012-05-09 Klockan: 20:48:34

självporträtt

Skrivet: 2012-05-09 Klockan: 19:58:16


Canon eos 40D + Canon EF 50/1.8 II

Ärret jag har i ögonbrynet har jag haft enda sedan jag var liten, har dock ingen aning om hur jag fick det...
De senaste dagarna har jag tittat ut genom vardagsrumsfönstret för att se om körsbärsträden på kullen utanför har slagit ut. Än har de tyvärr inte gjort det, så jag går fortfarande och väntar. Vill så gärna fotografera de fina blommorna. Så här såg det ut förra året.


hope is the vehicle, dreams are the fuel

Skrivet: 2012-05-08 Klockan: 18:42:46
Att vi i fotogruppen fick ett besked som kan förändra/försämra vår skolgång gav tyvärr inte dagen någon vidare bra start. Ibland undrar jag hur Norrtälje kommun tänker.
Försökte i alla fall lägga undan all negativ energi efter lunch för att göra färdigt lite uppgifter. Nu kan jag bocka av både en redovisning, en dikt, visitkortstillverkning, två mediekommunikationsanalyser och nästan ett samhällskunskapsgrupparbete.
Nu tänkte jag ta en dusch. Ikväll blir det Top Model + lite plugg. Imorgon har jag sovmorgon till 12.40. Tänker i och med det göra mig själv en riktigt mumsig frukost, det för mig är guldkant på vardagen. Puss!

monday once again

Skrivet: 2012-05-07 Klockan: 18:39:23
Det är ganska sjukt vad trenderna förändras. Idag hade jag nämligen på mig en jeansjacka som jag i all hast hittade djupt in i garderoben. Tror jag fick den av mamma för ca 2 år sedan, vid den tidpunkten tyckte jag verkligen att den var gräsligt ful! Men när jag hittade den här om dagen hoppade jag utav lycka! Helt ovetande om att den faktiskt legat i garderoben så pass länge. Att jag idag har på mig något som jag för ett par år sen aldrig skulle sätta på mig är ganska komiskt faktiskt.
Annars då? Konstaterade nyss att det är exakt en månad kvar till sommarlov. Om man bortser från den lilla pluggångesten jag har som ligger och gnager i bakhuvudet så känns det så bra så det är galet åt det.
Satt ute på rasten med Johanna och Emma och stekte i solen. Gick som hastigast till sjukgymnasten straxt efter 2 för en s.k. "Shockwawe"-behandling, något som ska hjälpa mina benhinnor lite på traven.
Mötte upp mamma på stan vid fem för att lämna in telefonjäkeln, kommer behöva gå runt handikappad mellan 1-2 veckor, men så är det! Under tiden får jag hänga runt med min gamla Aino.

people change, and unfortunately not always for the better

Skrivet: 2012-05-06 Klockan: 16:55:59

Kvällen igår var trevlig. Det bjöds på mycket skratt och fick även se en del saknade ansikten. Jag gjorde i och för sig största tabben då jag tappade mobilen i toaletten... Himla dumt alltså. Den vägrar starta, tack och lov så har jag försäkring på den, så förhoppningsvis kommer det ordna sig så fort som möjligt. Jag märker redan nu, efter inte ens 24 timmar, hur beroende man blir utav sin smartphone..! En sådan liten bagatell som att inte kunna se vad folk lägger upp på Instagram är jättefrustrerande just nu! Det om något skulle jag utav tvekan kalla ilands-problem.
Nu under eftermiddagen har jag försökt räkna matte, dessvärre utan några framsteg. Snälla gör mig fri från andragradsekvationer, binomer, konjugatregler och kvadreringsregler!!

let's live in the moment

Skrivet: 2012-05-05 Klockan: 14:19:00

Om det inte vore för att Blåsippor är fridlysta så skulle jag plocka med mig en stor bukett hem, de är så fina ju!

Så var det helg igen. Dalan och Sofia gjorde ett spontanbesök här hemma igårkväll, slöhäng i soffan framför Knocked up blev det i alla ära, mois!
Idag låg jag och drog mig i sängen till elva, sängen har aldrig varit så skönt. Gjorde brakfrulle med ägg- och avokadomackor. Nu hade jag tänkt måla naglarna. Ikväll väntar trevligheter, hoppas på en riktigt rolig kväll! Puss.

oh happy days

Skrivet: 2012-05-03 Klockan: 17:44:01
Klockan ringde som sagt väldigt tidigt idag. Klockan sex var jag på Flygis för att medverka på inventeringen, det gick bra! Vid tio stämplade jag ut och åkte hem och åt lunch lite senare, då vi inte hade några lektioner på morgonen - så skönt! Eftermiddagens två lektioner gick som smort och därefter tog jag och Johannabesto ett spontant beslut om att fika. Åt godaste mackan och drack godaste dubblelatten på Tre Praliner. Att gå upp klockan sju imorgon kommer kännas som rena rama sovmorgonen med tanke på hur tidigt jag gick upp idag! Klockan nio väntar första kassaintroduktionen. Fick även hem mitt jobbschema idag vilket ser fint ut. Det går bra nu!

Bavarian #1 (Say you will)

Skrivet: 2012-05-02 Klockan: 19:38:55

En av de bästa låtarna från Miike Snows nya album, no doubt about that!

live for others and you will live again

Skrivet: 2012-05-02 Klockan: 18:28:04


Tack vare det otroligt fina vädret har dagen flytit på utan problem. Efter skolan gick jag ner med några vänner och åt årets första kulglass på Stora Torget. Att detta väder ska bytas ut mot regn och rusk senare under veckan är ganska oförståeligt ärligt talat. På vägen hem sprang jag in på Cervera för att spontant köpa en liten present till Sara. Såg att de hade fått in en ny Muminmugg nämligen, hon älskar ju dem så jag kunde inte låta bli. Hennes rekation när hon öppnade paketet gjorde det hela så mycket bättre.
Har nu ätit middag och hade tänkt plugga lite. Klockan är ställd på 04.30 imorgon bitti. Inventering väntar! Hugs&kisses


RSS 2.0